Позволете ни да ви подарим вълшебство! Занимания за деца вдъхновени от

...
Позволете ни да ви подарим вълшебство! Занимания за деца вдъхновени от
Коментари Харесай

Вълшебни приказки, игри и още Валдорфски занимания на Fun City+

 Позволете ни да ви подарим чудо! Занимания за деца въодушевени от Валдорфската педагогика - приказка, хороводи, песни, придвижване и нещо за спомен! Това са единствено част от изненадите в съпътстващата стратегия на, който следва във Варна на 12 и 13 август.  Организатор на фестивала е Община Варна, Дирекция " Образование и юношески действия ".

Ето какво още споделят от съдружие " Валдорфска педагогика ": 

Всяко занятие е съобразено със сезоните и традициите и включва: разказана с кукли приказка, която разкрива на децата тайните на света, преносими игри и игри в кръг, игри с пръсти, песни, креативен занимания с естествени материали, свободна игра.

Подарете на себе си и на детето си чудо!

Във време, когато заниманието е на един клик разстояние, да не забравяме, че децата първо учат с телата си, преди да схванат с мозъка си.

Затова сме подготвили игри и занимания за сетивата от разнообразни естествени материали.Така децата ще се допрян до четирите детайла – земя, вода, въздух, огън.

Сетивото за досег ще почувства разнообразни текстилни материи, сетивото за придвижване ще се наслаждения на подражателство, равновесното сетиво- на вървене по въже и още, и още….

Допирът със земните детайли в камъка, пръста,пясък, дърво –развиват в детето нюх за граници в тялото, нюх за разнообразието от форми, компактност и непосредственост.

Игрите, в които взе участие детайлът въздух разсънват равновесното осезание.

Огънят стопля и подкрепя виталното осезание.

Допирът с вода развива чувството за придвижване, мекост, мощ, работи успокояващо.

Подготвили сме и вълшебна лятна приказка,,Вълшебните

грошове ".

За да се преживее приказката по-добре и с цел да се преживее с повече сетивата, а освен с главата, сме подготвили креативна тематична работилница.

Малко за Валдорфската педагогика:

Валдорфската педагогика, съгласно нейния основател Рудолф Щайнер, е креативно изкуство, а не наука-урокът е произведение на изкуството. Тя слага естетиката в основата на образованието и възпитанието, защото детето стартира да усеща надалеч преди да стартира да мисли умишлено.

Валдорфската педагогика изхожда напълно от познанието за природата на индивида и стадиите на развиването му.

Каква е изгодата от Валдорфската педагогика?

" Най-висшето ни изпитание би трябвало да бъде в р  азвиване на

свободни човешки същества, които са способни да основават цел и тенденция на живота си. " Р.Щайнер

Валдорфската педагогика е съобразена с потребностите на възрастта на детето. През другите възрастови интервали детето има разнообразни потребности и Валдорфската педагогика се преценява с тях. Тя подкрепя хармоничното развиване, прочувствената просветеност, мисленето….

Това се случва по един гальовен, обгрижващ метод. Да разсънят интереса на децата, да ги научат да вършат причинно-следствени връзки. Всички неща, поднесени на децата, са смислени.

Очакваме ви!

Арт работилничка " Златни ръчички "

Инициатива за Валдорфска педагогика-Варна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР